ویزا در واقع یک مجوز است که به‌صورت مشروط به شما اجازه سفر به یک کشور را می‌دهد. برای ورود به کشور اتریش هم شما باید ویزا داشته باشید. ویزای اتریش از طرف سفارت این کشور به شما داده می‌شود و معمولا بر اساس اینکه شما می‌خواهید به چه منظوری به این کشور سفر کنید و چقدر آنجا بمانید،  نوع ویزای که برای شما در نظر می‌گیرند، متفاوت است. شما برای دریافت هر کدام از ویزا‌‌های اتریش باید  مدارک خاصی را ارائه دهید که ما در ادامه قصد داریم به همین موضوع بپردازیم. پس همراه دلفین پرنده باشید.

کشور اتریش

اتریش یکی از کشورهای اروپایی است که زیبایی چشمگیری دارد.  این کشور یکی از اعضای اتحادیه اروپا محسوب می‌شود که در منطقه شنگن قرار گرفته است. به همین دلیل شما باید برای ورود به این کشور مدارک خاصی داشته باشید و از قوانین آن پیروی نمایید. خیلی از افراد این کشور را برای تحصیل انتخاب می‌کنند؛ زیرا پایتخت آن برای چند سال متمادی به‌عنوان بهترین شهر جهان معرفی شده است.

انواع ویزای اتریش

انواع ویزای اتریش

ویزای اتریش از لحاظ مدت اعتبار به دودسته کوتاه و بلندمدت تقسیم می‌شود. همچنین بر اساس اینکه هدف شما از سفر به این کشور چه چیزی است، 3 نوع ویزای A، C و D در نظر می‌گیرند.  یعنی در واقع از لحاظ زمانی دو نوع و از نظر هدف سفر 3 نوع ویزا وجود دارد.

  • ویزای اتریش نوع A:  نام دیگر این نوع ویزا ترانزیت است و به افرادی داده می‌شود که از طریق این کشور در حال سفر و گذر هستند. در واقع ویزای نوع A  به افرادی تعلق می‌گیرد که برای رسیدن به کشور و مقصد دیگر باید از اتریش رد شوند. این ویزا را نمی‌توانید از طریق مرز بگیرید؛ بلکه باید توسط کشور مبدأ آن را دریافت کنید. پس حتماً قبل از سفر باید برای گرفتن آن اقدام نمایید.
  • ویزای اتریش نوع C: در گروه  ویزای کوتاه‌مدت قرار می‌گیرد و شامل ویزاهای توریستی، تحصیلی، تجاری و درمانی  می‌شود. البته ویزای تحصیلی این گروه برای مدت کوتاهی است و با دریافت آن شما می‌توانید تا 90 روز  در اتریش بمانید. درواقع نوعی ویزای شنگن کوتاه‌مدت محسوب می‌شود.
  • ویزای اتریش نوع D:  در دسته ویزای بلندمدت قرار می‌گیرد و برای کار و تحصیل در نظر گرفته می‌شود. نام دیگر آن ویزای اقامت است و با دریافت آن می‌توانید از 91 روز تا 6 ماه در اتریش اقامت داشته باشید.

 درخواست اجازه اقامت در اتریش

 درخواست اجازه اقامت در اتریش

 اگر می‌خواهید بیشتر از 6 ماه در اتریش سکونت  داشته باشید، باید درخواست اجازه اقامت کنید.  الیته این درخواست هم به دو دسته اقامت موقت و دائم تقسیم می‌شود. درصورتی که شما می‌خواهید پیش خانواده خودتان بروید و آنجا بمانید یا  کسب و کاری در اتریش راه اندازی کنید یا قصدتان تحصیل است، می‌توانید درخواست اجازه  اقامت نمایید.  اگر اجازه اقامت داشته باشید ، خیلی راحت می‌توانید به کشورهای عضو اتحادیه اورپا سفر کنید و  کار و تجارت خود را راه بیاندازید و از خدمات رایگان تحصیلی بهره‌مند شوید.

مدارک موردنیاز برای ویزای اتریش نوع C

همان‌طور که گفتیم برای دریافت ویزای اتریش شما باید مدارکی را ارائه دهید. این مدارک برای دریافت ویزا  الزامی هستند و  به‌وسیله آنها کار شما راحت‌تر خواهد شد. مدارک موردنیازی برای دریافت ویزای اتریش نوع C شامل موارد زیر می‌شود:

  •  منابع مالی تأمین سفر
  • مشخصات همراه و میزبان در کشور اتریش (هتل یا دعوت‌نامه)
  • اصل شناسنامه
  • اصل پاسپورت: پاسپورت باید  حداقل 7 ماه اعتبار برای سفر داشته باشد.
  • نسخه اصلی و کپی  پاسپورت قدیم:  از صفحه مربوط به مشخصات و تمامی ویزای شنگن زمان گذشته؛ زیرا اگر سابقه سفر به هر کشوری را درجهان را داشته باشید، راحت‌تر می‌توان اثبات کرد که شما توریست هستید.
  • دو قطعه عکس:  عکس باید پرسنلی، جدید، رنگی، زمینه سفید، زوم چهره، تمام‌رخ، بدون روتوش  و در ابعاد 3/5 و 4/5 باشد.
  • گردش حساب بانک یا همان پرینت 3 ماه حساب جاری : گردش حساب باید تراکنش طیبعی داشته باشد و از حساب سازی خوداری شود. برای مثال در حساب شما برداشت یا واریز با مبلغ بالا و غیر متعارف وجود نداشته باشد، یا اگر هم مجبور به این کار شدید، باید دلیل قانع کننده ای برای سفارت بیاورید.

توضیحات

نوع حساب، مبالغ واریزی و برداشتی، مدتی که این حساب را داشته‌اید، تعداد و نظم تراکنش‌ها در یک بازه زمانی همگی  در اعتبار گردش مالی تاثیر گذار هستند.  باید توجه کنید از واریز مبالغ سنگین به حساب مرده پرهیز کرد. تا زمان  اعلام نتیجه اخذ ویزا نباید بالاتر از 30 درصد  موجودی حساب را برداشت کنید؛ زیرا ممکن است سفارت از بانک استعلام بگیرد.

  • پرینت از سپرده بانکی (در صورت وجود)
  • نامه تمکن از بانک: این نامه باید  به زبان انگلیسی باشد و موجودی آن به یورو ذکر شود.
  • سند ملک: درصورتی‌که ملکی داشته باشید. ارائه سند ملک برای گرفتن ویزای اتریش اجباری نیست؛ اما احتمال اخذ ویزا را افزایش می‌دهد. هیچ اشکالی ندارد اگر ملک شما به‌صورت شریکی باشد. حتی می‌توانید مبایعه‌نامه با کد رهگیری هم ارائه دهید.
  • حکم حضانت فرزند: در صورتی والدین از هم طلاق بگیرند و فرزندشان زیر 18 سال باشد و فرزند بخواهد با یکی از آنها به کشور اتریش برود، باید فرد رضایت‌نامه محضری یا حکم حضانت فرزند ارائه دهد.
  • واچر هتل یا همان تأییدیه رزرو هتل: برای تمامی شب‌های اقامت باید واچر یا اصل دعوت‌نامه  شخص دعوت کنند به همراه ذکر محل اقامت و وجود اتاقی جدا برای اقامت داشته باشید.
  • گواهی اشتغال به تحصیل یا توصیه‌نامه از اساتید دانشگاه (ویژه محصلین)
  • پروانه طبابت،  سوابق بیمه، دانشنامه پزشکی از دانشگاه و کارت نظام‌پزشکی (ویژه پزشکان)
  • سوابق بیمه، جواز کسب، پروانه کاری یا بهره‌برداری (ویژه مشاغل آزاد)
  • روزنامه رسمی، اساس‌نامه و معرفی‌نامه از شرکت، آگهی تأسیس، آگهی آخرین تغییرات (ویژه دارندگان شرکت)
  • معرفی‌نامه، قرارداد کاری، جواز ساخت، سوابق بیمه، روزنامه رسمی آگهی تأسیس و یا کارت نظام‌مهندسی (ویژه ساختمان‌سازان)
  • سوابق بیمه، قرارداد کاری و معرفی‌نامه برای سفارت (ویژه کارمندان آزاد)
  • کارت بازرگانی، سوابق بیمه، روزنامه رسمی، گواهینامه فعالیت صنعتی و آگهی تأسیس (ویژه بازرگانان)
  • حکم بازنشستگی، فیش حقوقی (ویژه بازنشستگان)

مدارک شغلی ویژه کارمندان بخش خصوصی یا دولتی

این مدارک شامل، حکم کارگزینی، گواهی اشتغال به کار با تاریخ  شروع خدمت، اصل لیست بیمه سه ماه گذشته، معرفی‌نامه (مخاطب آن سفارت باشد و در آن سمت شغلی، تعداد روز مرخصی طبق فرمت ارسالی بر روی سربرگ شرکت با تاریخ و امضای مدیرعامل  و مهر شرکت ذکر شود)، آگهی تأسیس، فیش حقوقی سه ماه گذشته، آگهی آخرین تغییرات، اعتبار  قرار دادیاری و یک نسخه از روزنامه رسمی شرکت می‌شود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی با دعوت‌نامه

 باید تمامی مدارکی که در قسمت اول ذکر کردیم را در کنار دعوت‌نامه از سوی  خانواده، دوستان و آشنایان  که در اتریش هستند ارائه نمایید. درصورتی‌که این نوع ویزای اتریش به شما داده شود تا مدت 90 الی 180 روز می‌توانید در آنجا بدون هیچ مشکلی ساکن شوید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تجاری

مدارک لازم برای اخذ ویزای تجاری

باید در کنار مدارک عمومی که در قسمت قبل ذکر کردیم، مدارکی مبتنی بر  وضعیت شغلی  خود را ارائه دهید. همچنین اگر قرارداد کاری  مشخصی دارید، باید آن را هم در اختیار سفارت بگذارید. درصورتی‌که کار شما آزاد است، باید جواز کسب خود را هم تحویل دهید. مدت‌زمان این نوع ویزای اتریش حدود 90 روز است.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی

علاوه بر مدارک عمومی  باید مدرکی ارائه دهید که اثبات کند شما تمکن مالی  در زمان تحصیل دارید. همچنین باید مدارک پذیرش شما از دانشگاه  را در پرونده خود قرار دهید. همچنین داشتن  اظهارنامه بانکی که نمایانگر این باشد که شما شهریه خود را پرداخت کرده‌اید یا قبل در دانشگاه درس‌خوانده‌اید هم الزامی است. این نوع ویزا حدود 3 ماه اعتبار دارد.

روند درخواست ویزای اتریش

به‌منظور انجام مراحل اخذ ویزای اتریش، باید پیش از هر اقدامی، مدارک موردنیاز را تهیه کنید و در صورت نیاز، امور مربوط به ترجمه را انجام دهید. همان‌طور که گفتیم این مدارک بر اساس نوع درخواست ویزای  و هدف شما مشخص می‌شوند. باید مدارک لازم را به سفارت اتریش یا کنسولگری این کشور  تحویل دهید.

قبل از هر کاری شما باید  وقت سفارت بگیرید و طبق وقتی که به شما داده می‌شود به مرکز موردنظر مراجعه فرمایید. البته می‌توان به کمک مؤسسات مهاجرتی  و شرکت‌های جانبی هم  اقدام به گرفتن وقت کنید. البته این کار هزینه مجزایی برای شما دارد. پس از ارائه مدرک و انجام کار انگشت‌نگاری و بقیه کارهای موردنیاز، باید زمانی را برای پاسخ‌دهی به درخواستتان در نظر بگیرید و منتظر بمانید. به طور طبیعی  این زمان حدودا 15 روز کاری است؛ اما امکان دارد دو ماه هم طول بکشد.

هزینه‌های مربوط به درخواست ویزای اتریش

هزینه‌های مربوط به درخواست ویزای اتریش

در زمان درخواست ویزا  باید بر اساس سن و نوع ویزا هزینه‌های را پرداخت کنید که ما در این بخش قصد داریم جزئیات آن را به شما بگوییم. این هزینه‌ها برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و حتماً باید آن را پرداخت کنید.

  • برای گرفتن ویزای شنگن بزرگسالان باید 80 یورو پرداخت کنید.
  • اخذ ویزای شنگن برای کودکان زیر 6 سال رایگان است.
  • به‌منظور گرفتن  ویزای شنگن برای کودکان 6 تا ۱۲ساله باید 40 یورو پرداخت نمایید.
  • اخذ ویزای ترانزیت 80 یورو  هزینه می‌برد.
  • هزینه اخذ ویزای ترانزیت برای کودکان 6 تا 12 ساله 40 یورو  و برای کودکان زیر 6 سال رایگان است.
  • اگر می‌خواهید برای کودک زیر 6 سال خود ویزای اتریش D بگیرید، باید 75 یورو پرداخت کنید.
  • هزینه دریافت ویزای D برای کودکان بالای 6 سال 150 یورو است.
  • افراد 6 تا 35 ساله که تقاضای پناهندگی کرده‌اند 200 یورو و کودکان زیر 6 سال 100 یورو باید پرداخت کنند.

چرا درخواست ویزای اتریش رد می‌شود؟

یکی از دلایلی اساس که باعث رد ویزای اتریش شما می‌شود، عدم دریافت اطلاعات صحیح و کامل توسط افسر کنسولگری است. شما باید سعی کنید که مدارک و اطلاعاتی که به افسر می‌دهید کامل، صحیح و دقیق باشد. نبود مدارک خاص برای ویزا، درست نبودن مطالب یا مدارک، ناقص ماندن مدارک ارائه شده، نداشتن توان مالی مناسب، سابقه کیفری، ارائه‌ندادن دلایل کافی و قابل‌قبول برای دریافت ویزای اتریش از مهم‌ترین دلایل  رد درخواست ویزا هستند. اکنون این سؤال پیش می‌آید که آیا بعد از رد خواست، بازهم می‌توانیم مجدداً برای گرفتن ویزا اقدام کنیم؟

 درصورتی‌که درخواست ویزای اتریش شما به هر دلیلی رد شد، می‌توانید مجدداً اقدام نمایید یا درخواست تجدیدنظر کنید. برای این کار باید نامه مربوط به  رد درخواست ویزا را کامل مطالعه کنید و بفهمید که چرا درخواست شما قبول نشده است.

درصورتی‌که مشکل خاصی وجود نداشته باشد و مدارک کافی و مستدل  ارائه دهید، می‌توانید با برجسته‌تر کردن مدارکی که از آنها ایراد گرفته شده است، درخواست تجدیدنظر نمایید. البته باید انتظار نداشته باشد که خیلی زود پاسخ خود را دریافت کنید؛ زیرا در مواردی پیش‌آمده است که فرد بعد از گذشت یک سال جواب تجدیدنظرش آمده است. پس بدانید که درخواست تجدیدنظر از کشورهای عضو شنگن کار آسانی نیست و به‌سختی انجام می‌شود شما می‌توانید برای رفع این مشکل از مؤسسات مشاور کمک بگیرد.

سخن نهایی

 اکنون که دانستید برای دریافت ویزای اتریش باید چه مدارکی را تهیه کنید، وقت آن فرارسیده که به شما بگوییم که اگر این مدارک کامل نباشند، ویزای شما ریجکت می‌شود. پس اینکه چه مدارکی ارائه می‌دهید، اهمیت فراوانی دارد. فراموش نکنید که اگر درخواست شمارد شد، نباید ناامید شوید؛ زیرا می‌توانید درخواست تجدیدنظر کنید و شانس خود را دوباره امتحان نمایید. هرچند طی این مرحله کار آسانی نیست و زمان بر است؛ اما شاید کارساز باشد و منجر به اخذ ویزا شود.